Bij papierrestauratie is er altijd kans op schade

Een oude landkaart op vergeeld papier. Zwart-wit etsen zijn vaak goed te restaureren.


Etsen en prenten van vroeger zijn veelal ernstig vergeeld. Dit komt omdat er destijds niet zuurvrij ingelijst werd, vaak in combinatie met een jarenlange blootstelling aan het licht, waardoor het papier volledig verzuurde. Dit uit zich in een vergeling van het papier. Vaak zitten er ook (vocht)plekken op het papier.

ArtXpoze kan uw werk behandelen zodat het papier nagenoeg de oorspronkelijke kleur terugkrijgt. Voorwaarde is wel dat de inkt die op uw werk gebruikt is, watervast is. In veel gevallen is dit mogelijk bij zwart-wit etsen. Bij kleur-etsen is het vaak erg risicovol. Wij proberen eerst voorzichtig op een klein onopvallend stukje of uw werk voor restauratie geschikt is, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Volledige zekerheid is er nooit te geven, omdat bij de daadwerkelijke restauratie/reiniging het papier in een bad gewassen wordt. Om die reden krijgt U na de proef eerst een prijsopgave en wijzen we U nogmaals op de risico's voor we tot de daadwerkelijke restauratie overgaan.ArtXpoze- Bezoekadres (alleen op afspraak): Krachtenveld 52 - 3893 CD Zeewolde - Telefoon: 036-5225229 - E-mail:
info@artxpoze.nl
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.

Het bezoekadres is tevens postadres voor ArtXpoze en de vestigingen van Kunst en Lijsten en Kunstuitleen Midden Nederland