U bevindt zich hier: 2e kunstuitleen, 03-09-2010
Verder naar: Geschiedenis
Algemeen:

Zoeken naar:

Voortzetting CBK- Ermelo

* ATELIER NESTOR VERZORGT ONDER DE NAAM "KUNSTUITLEEN NOORDWEST VELUWE" EEN 2E UITLEENVESTIGING IN ERMELO

Op vrijdag 3 september konden we de heropening vieren van het voormalige Centrum Beeldende Kunst in Ermelo. De heropening werd verricht door wethouder van Cultuur, Laurens Klappe. Als openingshandeling zette hij de nieuwe website van Kunstuitleen Noordwest Veluwe online in aanwezigheid van de pers en diverse genodigden.

De vestiging in Ermelo was voorheen onderdeel van het Centrum Beeldende Kunst Gelderland, dat tot voor kort in 8 plaatsen Kunstuitleencentra exploiteerde. Door stopzetting van de provinciale subsidiestroom kwam het voortbestaan van de organisatie in gevaar en is er gezocht naar overnamekandidaten voor de diverse locaties. Tot dusverre is dat allereerst via ons gelukt in Ermelo, vlak daarna volgde Nijmegen en 1 dag voor onze heropening werd ook een akkoord gesloten met een overnamepartij voor Arnhem. Een aantal locaties is inmiddels gesloten of gaat binnenkort sluiten en voor 1 locatie is men in een vergevorderd stadium van overname. Wij hopen van harte de Kunstuitleen in Ermelo in stand te kunnen houden en weer te laten opbloeien. We gaan daar de komende tijd hard aan werken.

Door de samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe kunnen we op 4 andere plaatsen t.w. Elspeet, Nunspeet, Harderwijk en Putten, via internet, ook kunstuitleen verzorgen. De kunstcollectie van Ermelo bestaat uit ruim 650 kunstwerken, waaronder veel grafiek, maar ook origineel 2-dimensionaal werk en verscheidene objecten. Zowel plastiek, als keramiek en glaskunst. Verder hebben we er diverse design-geschenkartikelen op voorraad. We zijn heel blij deze Kunstuitleen een doorstart te kunnen geven en hopen in de toekomst dan ook op een kruisbestuiving met De Uitleen in Zeewolde. Zo verhuist de administratie van de Kunstuitleen in Ermelo van Arnhem naar Zeewolde. Voor het overige zullen het wel twee gescheiden exploitaties blijven, omdat beide uitleenlocaties dermate verschillend zijn, dat we dat niet simpelweg samen kunnen voegen. Wat betreft de kunstcollecties zal er wel naar 2 kanten een beperkte uitwisseling plaats gaan vinden. Dat zal voor beide kunstuitlenen een verrijking betekenen.

Wilt U meer weten over onze nieuwe Kunstuitleen: surf dan naar www.kunstuitleennoordwestveluwe.nl .

Afbeelding: Onze kunstuitleen in Ermelo - Kunstuitleen Noordwest Veluwe heeft een eigen ruimte in het pand van de Ermelose bibliotheek.