U bevindt zich hier: Her-opening ArtXpoze, 29-08-2012
Verder naar: Geschiedenis
Algemeen:

Zoeken naar:

Opening ArtXpoze was groot succes

* FEESTELIJKE OPENING EN OPEN HUIS:


Woensdag 29 augustus was het zover: na maanden van voorbereidingen hebben we Atelier Nestor omgedoopt tot ArtXpoze. Bijna 10 jaar geleden verhuisde Lijstenmakerij Nestor naar het Krachtenveld en 2 jaar later kwam Kunstuitleen Art-Ien hier ook naar toe. Er werd toen besloten onder de naam Atelier Nestor verder te gaan. Nu we een aantal jaren verder zijn vonden we het tijd voor een nieuwe naam en een nieuwe "look". De Kunstuitleen en Galerie zijn in de afgelopen jaren stevig gegroeid, in de Lijstenmakerij is er meer keus dan ooit en worden er prachtige dingen gemaakt en in de Galerie worden doorlopend mooie exposities georganiseerd: ArtXpoze is onze nieuwe naam die daar naadloos bij aansluit. De nieuwe naam werd onthuld door de voormalige oprichters van de Lijstenmakerij en de Kunstuitleen. Op zaterdag 8 september hadden we een feestelijk "Open Huis" en tegelijkertijd hebben we ons ook voor het eerst gepresenteerd op de Cultuurmarkt in het centrum van Zeewolde. We zijn trots op wat er in de laatste jaren tot stand is gebracht en willen dat ook graag aan iedereen laten zien. Heeft U onze heropenings-aktiviteiten gemist? Bezoek ons dan gewoon tijdens onze
reguliere openingstijden en laat U verrassen.

Afbeelding: Proost ! Op de nieuwe naam... - Nes Barkey (links), oud eigenaar van Lijstenmakerij Nestor en Ineke ten Kaate, (naast hem) oprichtster van de Kunstuitleen in Zeewolde brachten samen met Anneke en Rob ter Haar een toost uit op de nieuwe naam: ArtXpoze.

Gezellige drukte tijdens de opening

Afbeelding: De Galerieruimte van ArtXpoze: - mooie, betaalbare, originele, schilderijen. Veel kleur en meestal ook te huur via de Kunstuitleen.


* OPENINGS-ACTIES EN EXPOSITIE:


De heropening hebben wij in kleine kring gevierd met medewerkers, toeleveranciers en alle andere mensen die ons op één of andere wijze geholpen hebben. De opening was een giga-succes: schitterend weer, alles liep op rolletjes en de
Italiaanse catering van "Pasta & Zo" met gastvrouw Jacqueline van Kampen was top !

Om iedereen mee te laten vieren hadden we in de maand september een knallende aktie-aanbieding voor bestaande en nieuwe klanten van onze Kunstuitleen. Deze aktie krijgt in de maanden november en december nog een mooi vervolg, zodat we dit jaar feestelijk af kunnen sluiten.

Ook was er een expositie met nieuw werk van diverse kunstenaars, zoals Caspar van Houten, Twan van der Ven, Ineke ten Kaate en Ronald Boonacker. Verder zijn er nieuwe schilderijen van Brigit Sack (abstract), Tina Felice (maskerachtige gezichten), Kees Prins (bijzondere portretten), Johan Huijzer (cartoon-achtig in de stijl van Herman Brood), William Malucu (abstract), Gonçalves (primitief en heel expressief portret), Freymuth (bijzonder naakt), Claus Costa (portret in multimedia-schilderij), Henry Brand (taxi's in New York), Ronaldo Torquato (enorm verhalend schilderij met diverse afbeeldingen en teksten), Willem Overkleeft (zie foto hieronder) en Han Teng (abstract landschap).
Al deze werken zijn sinds het eind van de expositie (zaterdag 29 september) beschikbaar voor de verhuur. Daarnaast hebben we ook een leuke collectie keramieken "Strange Birds" beeldjes van Jacqueline Schäfer in de Galerie. Deze kleurrijke en vrolijke vogels zijn zeer vriendelijk geprijsd en bijzonder geschikt als (verjaardags)geschenk.

Afbeelding: "Strange Birds" van Jacqueline Schäfer: - een aantal van deze vrolijke en kleurrijke keramieken beeldjes vindt U te koop in de Galerie.

Nairobi van Willem Overkleeft

Afbeelding: Nairobi van Willem Overkleeft: - Een zonnige giclee om vrolijk van te worden.