U bevindt zich hier: Kunstuitleen
terug naar: Kunstuitleen en Galerie
Algemeen:

Zoeken naar:

Kunstuitleen: mogelijkheden en tarieven


WAAROM KUNST HUREN?
Past het kunstwerk wel in mijn interieur, zijn de kleuren juist? Vind ik het kunstwerk over een paar maanden nog net zo mooi als nu? Het kopen van een kunstwerk is een niet alledaags gebeuren. Daarom bieden wij u de mogelijkheid in alle rust en in uw eigen omgeving te kijken of het kunstwerk aan uw verwachtingen voldoet.

HOE SCHRIJFT U ZICH IN?
Voor € 2,50 per maand bent u al lid van ArtXpoze. Om u in te kunnen schrijven heeft u slechts een geldig legitimatiebewijs nodig. De inschrijfkosten bedragen éénmalig € 9,50. Voorts machtigt U ArtXpoze het huurtarief per automatische incasso te innen. De overeenkomst geldt voor minimaal een jaar en is daarna per maand opzegbaar. De machtiging eindigt vanzelf wanneer u stopt met huren. Na 1 jaar wordt u uitgeschreven uit ons bestand.

Afbeelding: De Kunstuitleen van ArtXpoze. - In de grote Kunstuitleenruimte die zich achter de Galerieruimte bevindt is een keur aan originele kunst te vinden.

TARIEFOPBOUW IN EURO'S PER MAAND:


Vast lidmaatschapsbedrag p/mnd € 2,50

Huurbedrag voor de geleende kunst p/stuk:

Bij 1 kunstwerk met een verkoopwaarde tussen 0 en 500 euro is het huurbedrag € 10,00 waarvan U de helft spaart.

Bij kunstwerken vanaf € 500,- is dit 2,0% van de verkoopwaarde van het kunstwerk. De helft hiervan is spaartegoed.

Dus kost het kunstwerk bijvoorbeeld € 750,- dan is het huurbedrag € 15,- waarvan U € 7,50 spaart.


SPAARTEGOED

In uw huurtarief zit een aanzienlijk deel spaartegoed. Dit tegoed kunt u gebruiken om een kunstwerk uit onze collectie aan te kopen. U kunt tot maximaal €1000,- sparen. Wanneer uw spaartegoed bij aankoop niet toereikend is, kunt u vanzelfsprekend bijbetalen.

Restitutie van het spaartegoed is niet mogelijk. Als u stopt met huren en er is een tegoed over, dan kunt u dit nog maximaal 1 jaar gebruiken voor een kunstaankoop of daarna omzetten in een Kunstuitleenbon. Deze is ook nog eens maximaal 1 jaar geldig.

HUURTERMIJN
U huurt een kunstwerk, afhankelijk van de kunstenaar, voor maximaal 1 jaar. In sommige gevallen kan deze termijn verlengd worden met 1 jaar. Na deze periode beslist u of u het kunstwerk aankoopt of omruilt voor een ander kunstwerk. Eerder omruilen of kopen kan altijd. Zo lang U lid bent van de Kunstuitleen is het de bedoeling dat U steeds minimaal 1 werk huurt. Er is wel de mogelijkheid om bij verbouwing of verhuizing tijdelijk te stoppen met huren voor de periode van maximaal 1 jaar. Uw eventuele spaartegoed blijft dan gewoon geldig.

HUREN ZONDER SPAREN
Er is ook de mogelijkheid om te huren zonder opbouw van een spaartegoed. Dit is met name bedoeld voor bedrijven en instellingen. Vraagt U bij ons naar de voorwaarden.

KOPEN
Wanneer u besluit een kunstwerk aan te kopen, dan bieden wij u de mogelijkheid gespreid te betalen. Maak gerust gebruik van onze kunstaankoopregeling, ook al heeft u al een spaartegoed. U betaalt bij ons namelijk géén rente of andere bijkomende kosten gedurende de betalingstermijn.


Afbeelding: Galerie en Kunstuitleen. - Kunst kijken, kunst huren, kunst kopen, kunst beleven.

ArtXpoze- Bezoekadres (alleen op afspraak): Krachtenveld 52 - 3893 CD Zeewolde - Telefoon: 036-5225229 - E-mail: info@artxpoze.nl
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.

Het bezoekadres is tevens postadres voor ArtXpoze en de vestigingen van Kunst en Lijsten en Kunstuitleen Midden Nederland