Interieur- en Lichtadvies

Complete interieur- en lichtadviezen

Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij ArtXpoze werkt samen met Anneke Bulstra van Interieur en Licht. Haar hele leven is ze al een creatieve duizendpoot. Zij heeft naast de opleiding voor binnenhuisarchitectuur ook de opleiding voor HBO lichtontwerpen gevolgd. Hierdoor is zij, naast het geven van interieuradviezen,  gespecialiseerd in het maken van lichtplannen en lichtadvies op maat. Omdat zij op beide gebieden is opgeleid, kan zij veel breder, persoonlijker en compleet adviseren.

Het maken van een lichtplan is vaak een sluitpost en dat is jammer. Een vertrek kan nog zo mooi ingericht zijn; als er niet aan de verlichting gedacht is , zal het eindresultaat altijd tegenvallen. Licht bepaalt namelijk de kleur en brengt de ruimte en meubels tot leven. Anneke geeft advies op maat en richt zich met name op de particulier. Dat kan in de ontwerpfase van een woning zijn , maar het kan ook in een bestaande woning. Op de plattegrond wordt een lichtplan gemaakt met aansluitpunten en de aard van de verlichting. Daarnaast kan ze ook een voorstel maken voor de armaturen en deze eventueel ook leveren.

Anneke Bulstra installeert een design lamp van Luceplan

Binnen haar ontwerpen streeft zij eraltijd naar om het esthetische met het duurzame te verenigen met , als het mogelijk is, een creatieve twist.

Kunstzinnige verlichting

Anneke bezig met het afwerken van de kap van een boudoir lamp

Kunstlampen

Naast het maken van interieur- en lichtplannen maakt Anneke Bulstra ook lichtkunst. Dit kan van alles zijn. Zij krijgt altijd en overal inspiratie van. Zo kon ze op een gegeven moment een aantal paspoppen op de kop tikken. Zij heeft vervolgens de poppen gespoten en daar bijzondere lampen van gemaakt. Zo is daar de lamp Betty Boop (wie kent haar niet) uit ontstaan.

Verder ontstond er een kinky boudoir lamp, gemaakt van vrouwenbenen die ook eerst gespoten zijn. Voor het bekleden en afwerken van de lamp kwam haar ervaring als hoedenmaakster weer goed van pas. Net als bij de boudoir-torso op de foto. Met uiterste precisie en engelengeduld wordt ieder steekje gemaakt. Net zo lang tot ze tevreden is. Zo zijn de andere lampen ook gemaakt en zijn enig in hun soort.

Lichtpanelen en andere lichtobjecten

Voor een project in Amerika heeft Anneke (akoestische) lichtpanelen ontworpen en gemaakt. Deze techniek heeft ze daarna verder verfijnd. De bekleding is van vilt waar een ontwerp uitgesneden wordt en vervolgens bevestigd aan de lichtbak. Door de uitsnedes heen schijnt het licht, zodat het zowel overdag als ’s avonds een sieraad aan de wand is. Deze panelen worden zowel in opdracht als ook voor de verkoop gemaakt. Ook hier is ieder lichtpaneel weer uniek.

“In opdracht kan ik lichtobjecten op maat maken; kijk op de website voor voorbeelden. Ze zijn gerangschikt onder LichtpanelenKunstlampLichtobject. Neem contact met mij op als je iets op de website ziet wat je wilt kopen, of voor een persoonlijke opdracht.”

Epoxy

Het werken met epoxy is uitdagend en fascinerend. Het eindresultaat is namelijk onvoorspelbaar doordat epoxy zijn eigen weg gaat. Anneke Bulstra maakt voorwerpen met epoxy zoals bijzettafels, dienbladen en onderzetters. Door haar buitengewone kleurgevoel is het eindresultaat altijd verrassend.

Deze artikelen zijn alleen voor de verkoop en uitstekend geschikt als cadeau artikel. Zowel om te krijgen als om weg te geven. Ieder product is handgemaakt en uniek zodat je niet het risico loopt dat iemand anders het al heeft.

Vind je op de website niet de juiste kleuren? Geen nood; in opdracht kunnen alle kleurencombinaties gemaakt worden. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Anneke Bulstra LR SOR 

www.interieur-en-licht.nl 

Tel.nr. 036-5221111

Bijzettafel met unieke epoxy afwerking