Passe-partouts: eindeloos veel combinaties

Passe-partouts; bescherming en mooier presenteren

Een passe-partout wordt allereerst gebruikt ter bescherming. Het (kunst)werk kan hierdoor niet aan het glas hechten, zodat het werk niet beschadigt. Daarnaast verfraait het passe-partout het werk en laat het beter tot zijn recht komen.

De keuze in passe-partoutkarton is enorm. Van bijna alle kleuren hebben wij een aantal vellen in voorraad, zodat U nooit misgrijpt.

Wij maken standaard gebruik van de betere kwaliteit passe-partoutkarton van Bainbridge, de Alphamat Artcare. De goedkopere White Core wordt bij ons alleen ingezet voor kleine serieproducties of exposities waarvoor de lange termijn houdbaarheid niet van belang is.

Daarnaast kunnen we voor historisch werk de 100 procent zuurvrije museumkwaliteit van Teichert leveren, zodat uw werk in de tijd niet aangetast kan worden. Deze top kwaliteit passepartouts bestaan uit 100% Alpha Cellulose en is daarmee geschikt voor de eeuwigheid.

Met passe-partoutkarton kan eindeloos gevarieerd worden. Wij noemen een dubbele passe-partout, een V-groef, een Frans passe-partout, een verdiept passe-partout, zwevend, alles is mogelijk…

Passepartout, lijst en kunstwerk versterken elkaar.

Vraag naar de mogelijkheden. Wij geven u graag deskundig advies tijdens een bezoek aan de lijstenmakerij. Het is van belang dat u ook het in te lijsten object bij u heeft, want een goede keuze hangt vaak af van kleine nuances.