Op deze website vindt u informatie over een aantal samenwerkende bedrijven op gebied van kunst, lijsten en kunstuitleen in Zeewolde (Flevoland), Ermelo (Gelderland) en Deventer (Overijssel).

De drie vestigingen van Kunst en Lijsten / Kunstuitleen Midden Nederland bestaan uit:

ArtXpoze Zeewolde
Kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Lees verder »

Kunstuitleen Noordwest Veluwe
In Ermelo, nabij Harderwijk

Lees verder »

Kunstuitleen Deventer
Kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Lees verder »

De drie zelfstandige Kunstuitlenen van “Kunst en Lijsten” werken samen op het gebied van administratie en collectiebeheer onder de noemer “Kunstuitleen Midden Nederland”.

ArtXpoze in Zeewolde en Kunstuitleen Deventer beschikken beiden over een ruim gesorteerde kwaliteitslijstenmakerij, waar U werkelijk alles op een originele en passende wijze, op maat, kunt laten inlijsten.

Kunstuitleen Noordwest Veluwe heeft tegenwoordig ook een inlijstservice. Het is een servicepunt voor het uitzoeken en adviseren van inlijstingen. Het inlijstwerk zelf zal door de vestiging van Kunst en Lijsten in Zeewolde uitgevoerd worden. Zo blijft alles in vertrouwde handen en kunt u rekenen op een mooi resultaat.

Naast deze activiteiten zijn er een schilderijrestaurator en een interieur-en lichtadviseur die meewerken in dit samenwerkingsverband. Voor informatie over deze extra dienstverlening kunt U contact opnemen met één van de vestigingen. Zeewolde heeft sinds enige tijd een afdeling met Designverlichting die volledig verzorgd wordt door Interieur en Licht. Daarin vindt u een selectie exclusieve designverlichting van diverse merken.

In alle drie de vestigingen van Kunst en Lijsten vindt u diverse stijlvolle, kunstzinnige geschenkartikelen, zoals glaskunst van Loranto, het Molinari glaswerk op de foto hier onder, vazen en kommen van Olav Slingerland, beeldjes van Wilhelmien Nijboer en de kleurrijke beeldjes van Jacqueline Schäfer op de foto hiernaast.

Actuele nieuwsberichten

Opening (op afspraak) najaar / winter 2021

Voor het maken van een afspraak voor bezoek zijn we telefonisch bereikbaar via het centrale telefoonnummer 036-5226632 of het telefoonnummer van de vestiging bij u in de buurt. We zijn bereikbaar op werkdagen (van maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur. Spreekt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer in; wij bellen u dan zsm terug. (In de weekends zijn we niet geopend.)

Sinds enige tijd zijn onze 3 vestigingen weer volledig in bedrijf, maar wel uitsluitend op afspraak. Het uitzoeken of ruilen van kunstwerken is gewoon mogelijk. Hetzelfde geldt voor voor interieur-en lichtadviezen; ook die kunnen we voor u verzorgen. Inlijstwerk wordt momenteel (soms) beperkt aangenomen, omdat we sinds begin van het jaar met een kleiner team werken.

Wij hebben het afspraaksysteem vorig jaar ingevoerd, omdat onze locaties niet zodanig in te richten zijn dat de 1,5 meter-regels nageleefd konden worden. Ondanks de versoepelingen tav Corona blijven we werken met het afspraken-systeem, omdat het goed bevalt. Er zijn nu geen piek-momenten met lange wachttijden meer en u krijgt de onverdeelde aandacht op het moment dat u zelf gekozen heeft.

De afspraken zijn op basis van vaste tijdslots en qua tijd afgestemd op uw reden van bezoek. U wordt verzocht wat eerder of exact op tijd te zijn. Als er nog mensen aanwezig zijn, dan hebben we een apart wachtplekje ingericht. Meestal hoeft u niet meer dan een paar minuten te wachten. U hoeft bij ons geen mondkapje te dragen en we vragen ook niet naar de Check-app, omdat u in principe alleen met uw eigen gezelschap bent.

Digitale catalogus kunstwerken

Steeds meer mensen maken gebruik van onze digitale catalogus om een werk uit te kiezen of te reserveren.
U kunt de catalogus bereiken door op de link hierboven te klikken. In de catalogus staat een (derde) deel van de totale kunstcollectie van onze 3 vestigingen

Activiteiten en bijzondere zaken Zeewolde
Artxpoze, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Momenteel zijn we volledig geopend, op afspraak. U kunt voor het maken van een afspraak bellen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur met 036-5225229. Meer informatie over het afsprakensysteem kunt u lezen in het hoofdstuk met actuele nieuwsberichten van Kunst en Lijsten/Kunstuitleen Midden Nederland hierboven op de pagina.

Herinrichting ArtXpoze
De verhuizing van onze vestiging in Ermelo heeft geleid tot een complete herinrichting van ons pand in Zeewolde. De drie ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en een stuk ruimer van opzet geworden. Daarnaast is de lijstenpresentatie vernieuwd, de verlichtingspresentatie verplaatst en is er nu prachtige glaskunst van Loranto te koop via onze Galerie.

Schitterende designverlichting van “Interieur en licht” bij Artxpoze
In de galerie-ruimte van ArtXpoze is een presentatie met designverlichting ingericht door Interieur en Licht. Daarin vindt u een selectie exclusieve designverlichting van diverse merken.

Naast deze selectie kan Anneke Bulstra van Interieur en Licht nog een enorme hoeveelheid andere designverlichting aanbieden, omdat zij enkele tientallen verlichtingsmerken vertegenwoordigt. Verder verzorgt zij lichtplannen en interieuradviezen.

Activiteiten en bijzondere zaken Ermelo
Kunstuitleen, galerie en inlijstservice Noordwest veluwe

Opening op afspraak najaar/winter 2021
Momenteel zijn we volledig geopend, op afspraak.

U kunt voor het maken van een afspraak bellen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur met 0341-562769. Meer informatie over het afsprakensysteem kunt u lezen in het hoofdstuk met actuele nieuwsberichten van Kunst en Lijsten/Kunstuitleen Midden Nederland hierboven op de pagina.

Verhuizing kunstuitleen
De kunstuitleen is verhuisd naar de Dokter Holtropstraat 169-A.

Inlijstservice
Kunstuitleen Noordwest Veluwe heeft tegenwoordig ook een inlijstservice voor leden van de Kunstuitleen. Het is een servicepunt voor het uitzoeken en adviseren van inlijstingen en het verzorgen van schilderij-reiniging en restauratie. Het inlijstwerk zelf, evenals het restauratiewerk zal door de vestiging van Kunst en Lijsten in Zeewolde uitgevoerd worden. Daar bevindt zich een ruim gesorteerde kwaliteitslijstenmakerij, waar ze werkelijk alles op een originele en passende wijze, op maat, kunnen inlijsten, maar ook reinigen en restaureren. Zo blijft alles in vertrouwde handen en kunt u rekenen op een mooi resultaat.

Activiteiten en bijzondere zaken Deventer
Kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij Deventer

Opening op afspraak najaar/winter 2021
Momenteel zijn we volledig geopend, op afspraak.

U kunt voor het maken van een afspraak bellen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur met 0570-244000.
Meer informatie over het afsprakensysteem kunt u lezen in het hoofdstuk met Actuele Nieuwsberichten van Kunst en Lijsten/Kunstuitleen Midden Nederland hierboven op de pagina.

Herinrichting kunstuitleen Deventer
We hebben de periode van gedwongen sluiting door de lockdowns gebruikt voor het verbeteren van een aantal zaken, zoals het leggen van vloerbedekking in de twee kunstuitleenruimtes, het aanbrengen van extra spotverlichting in een deel van de uitleen en het uitbreiden van de werken in de digitale catalogus.

Nieuwe kunst in collectie
Onlangs hebben we een aantal nieuwe werken aan kunnen schaffen die nu in de collectie opgenomen zijn. Het gaat om heel diverse werken van o.a. Jennifer Wijnbergen, Piotr, Ronald Boonacker, Oliver Beijn, Kantcho Kanev, Saskia Bremer, Quaraish, Merche Oleivre, Ada Breedveld, Peter Meijer, Kees Prins en natuurlijk van Ineke ten Kaate.